Suplimentele naturale pentru cainii cu mancarimi ale pielii

Suplimentele naturale pot fi alegerea ideala pentru cainii cu pielea uscata si iritata care provoaca mancarimi.

Suplimentele naturale pentru aceasta problema des intalnita la caini, sunt o varianta alternativa des aleasa de stapani. In general, tratarea pruritului sau a mancarimii poate fi dificila pentru ca multi factori provoaca astfel de simptome. Alergiile sezoniere sau alimentare, capusele sau puricii, acarienii sau infectii ale pielii sunt doar cativa din multitudinea de cauze. Nu in ultimul rand, ar trebui sa mentionam si dieta catelului care poate fi de vina.

Suplimentele naturale: alternativa mai sanatoasa?

Sanatatea pielii cainelui nu trebuie neglijata in ritualul de ingrijire, iar vizitele regulate la salonul de frizerie canina si tuns caini au un rol important in mentinerea sanatatii pielii si blanitei.

Daca scarpinatul se inrautateste si sunt observate multe leziuni pe suprafata pielii, o vizita la medicul veterinar este necesara. De asemenea, inainte de achizitionarea oricarui supliment, medicii recomanda si o analiza atenta la dieta cainelui.

Ideal ar fi ca patrupedul tau sa aiba o nutritie bogata in proteine si slaba in carbohidrati. Este important sa citesti eticheta, iar primul ingredient sa fie intotdeauna carnea, pasarile de curte, sau pestele. Totul consta in calitatea ingredientelor.

Multitudinea de suplimente naturale care promit reducerea mancarimii poate fi coplesitoare pentru stapanii de caini. Mai jos vom mentiona cateva suplimente recomandate de medicii veterinari.

Suplimentele naturale benefice cainilor care se scarpina excesiv

Uleiul de peste

Grasimile Omega 3 ajuta la reducerea inflamatiei si implicit poate scadea din intensitatea multor alergii. Aceste grasimi din uleiul de peste pot ajuta si in tratarea unor afectiuni ale pielii precum seboreea sau dermatita seboreica. Omega 3 poate reduce si reactiile la polen sau alti factori declansatori. Cauta cea mai pura forma de ulei de peste, ideala fiind varianta cu miros redus. Consulta-te cu medicul veterinar inainte de a introduce suplimentul in alimentatia cainelui.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos are abilitatea de a imbunatati afectiuni dermatologice precum mancarimea si uscaciunea. In acelasi timp poate reduce si reactiile alergice.

Uleiul de cocos poate fi aplicat direct pe zonele afectate: pernite, blana, rani sau taieturi. Se poate adauga adauga putin ulei de cocos si in mancarea cainelui, aproximativ un sfert de lingurita la fiecare 10 kg greutate corporala. Atentie la depasirea cantitatii indicate! Pentru ca este bogat in grasimi, prea mult ulei de cocos in mancare provoaca diaree. Nu este indicat in cazul cainilor supraponderali sau cu pancreatita.

Enzimele digestive

Suplimentele naturale cu enzime digestive sunt folosite in multe afectiuni, una din ele fiind si mancarimea pielii. Acest tip de produs ajuta digestia prin descompunerea amidonului, proteinelor, grasimilor si fibrelor.

Suplimentele pot fi gasite sub forma de pulbere si se presara cate putin peste mancarea blanosului. Consulta-te cu medicul veterinar pentru doza recomandata.

Quercetina

Quercetina este recomandata cainilor care sufera de alergii de mediu. Este un compus pe baza de plante si are proprietati antioxidante, aniinflamatorii si antihistaminice. Este recomandata folosirea Quercetinei in asociere cu Bromelina (enzima extrasa din ananas si papaya). Acest supliment poate fi gasit sub forma de capsule sau pastile. Vorbeste cu medicul veterinar pentru stabilirea unei doze optime pentru catelul tau.

Yucca

Yucca contribuie la tratarea mai multor tipuri de afectiuni si poate fi o optiune pentru stapanii de caini care doresc sa evite tratamentul cu steroizi. Poate fi alternativa ideala la cortizon. Yucca este disponibila sub forma de capsule sau sirop. Daca te decizi la varianta lichida ar trebui sa stii ca gustul este amar si trebuie diluat cu apa apoi amestecat cu mancarea.

Si in acest caz recomandam sa ceri sfatul medicului veterinar pentru dozare si modul de aplicare. Cu toate ca este un supliment natural, poate provoca efecte secundare neplacute daca nu este introdus in dieta cainelui in cantitatea optima.

Related Posts