Sanatatea cainelui in sezonul rece

Sanatatea cainelui si mentinerea acestuia in timpul sezonului rece poate fi o adevarata provocare pentru stapani.

Sanatatea cainelui nostru este la fel de importanta ca sanatatea noastra, a oamenilor.  V-ati gandit vreodata ca patrupedul vostru are nevoie de hainute atunci cand temperaturile sunt scazute? Chiar daca pisicile si cainii au blanita, ei nu sunt imuni la schimbarile mari de temperatura. Asta inseamna ca nu ar fi rau sa ii echipam cu inca un strat calduros de haine special confectionate pentru ei. Daca aveti un caine de talie mica si cu parul scurt, este mult mai probabil ca acesta sa aiba neaparat nevoie de o haina groasa si calduroasa. In cazul cainilor de talie mare si cu blana lunga, nevoia de haine nu este valabila. Cu toate ca acesti patrupezi rezista la temperaturi scazute, labutele nu trebuie neglijate: nu sunt foarte rezistente la frig si se pot rani foarte usor in asfaltul inghetat sau acoperit cu zapada.

Pielea prietenilor blanosi nu este deloc de neglijat

In timpul iernii pielea se poate usca foarte tare. Din fericire, sunt cativa pasi de urmat pentru evitarea uscarii excesive a pielii. In primul rand, baile ar trebuie sa fie mai rare, iar atunci cand trebuie spalati, este indicata utilizarea unui Sezonul rece si sanatatea caineluisampon hidratant. Sampoanele destinate uzului uman nu sunt indicate deoarece sunt dure si mult prea acide pentru pielea cainelui. Acest tip de produse pot cauza mancarime si uscaciune! Nu uitati sa periati blana cainelui in mod regulat.

Dupa fiecare plimbare in zapada

Este bine sa uscati bine blana cainelui cu ajutorul prosoapelor sau a foehnului. Chiar daca ei se scutura pentru a elimina excesul de apa adunat in blanita, aceasta ramane umeda.

Nutritia cainelui este foarte importanta

O alimentatie bogata in Zinc, Cupru, Vitamina E si acizi grasi va asigura o piele sanatoasa , o blana stralucitoare si nu numai. Consultati-va cu medicul veterinar in vederea unei alimentatii sanatoase in functie de necesitatile cainelui!

In ciuda temperaturilor crescute, trebuie sa avem grija de blana cainelui si sa nu uitam de vizitele la un salon de frizerie canina. Astfel, urechile, unghiile si parul care trebuie indepartat vor fi in atentia unui profesionist. De asemenea, orice rasa cu blana lunga trebuie intretinuta periodic la un salon de tuns caini.

Related Posts