Limbajul corpului cainelui tau

Cainii folosesc limbajul corpului pentru a se putea exprima, iar pentru acest tip de comunicare se folosesc de energie, asa cum am mentionat si in articolele anterioare.

Cu toate ca noi, oamenii, ne folosim de cuvinte pentru a comunica, ar trebui sa invatam limbajul corpului cainelui nostru si nu invers.

Un mod prin care putem descifra „limba” prietenului canin este sa ne amintim mereu faptul ca energia lui este rezultata din intentie si emotie, care se imbina si este exprimata de limbajul corpului.

Inclinarea corpului unui caine atunci cand vrea sa se joace exprima cel mai bine cum functioneaza acest lucru. Miscarea este inainte, iar partea superioara a corpului este aplecata la sol. Modul de miscare al cainelui reprezinta intentia, iar in acest caz reprezinta entuziasm, iar emotia/starea cainelui (exprimata de pozitia coborata a corpului) este prietenoasa, prin urmare energia emanata este una pozitiva si jucausa.

Cu toate acestea, un comportament similar poate insemna lucruri diferite cum ar fi: un catel fericit si entuziasmat si un catel agresiv pot avea miscarea si intentia de inaintare catre un alt catel sau o alta persoana, in timp ce unul are intentii bune, iar celalalt reprezinta o amenintare. Este valabil si pentru un catel care poate fugi de teama sau pur si simplu pentru ca are intentia de a se juca.

Partile corpului care trebuie urmarite sunt: coada, urechile, capul si spatele.

Cu cat acestea sunt mai ridicate, cu atat cainele are o pozitie mai dominanta, iar in cazul in care acestea sunt coborate, cainele are o pozitie de supunere sau nesiguranta. Ar trebui verificata si tensiunea din corpul Limbajul corpului cainelui taucainelui prin verificarea picioarelor si a spatelui (cu cat un caine este mai tensionat, cu atat nivelul energiei este mai ridicat).

Este foarte usor sa interpretam gresit energia unui caine de aceea trebuie sa fim foarte atenti si sa dezvoltam un obicei in a le analiza limbajul corpului.  Un exemplu bun: atunci cand un caine isi arata dintii majoritatea oamenilor se tem de aceasta reactie, dar un bun cunoscator stie ca atunci cand dintii sunt apropiati cu urechile date pe spate impreuna cu capul, iar corpul este inclinat si coborat, cainele de fapt isi arata supunerea. De asemenea, cand un caine se apropie latrand, dar da din coada, si corpul nu este tensionat, starea este de entuziasm, nu de agresivitate.

Cainii nu au nevoie sa se exprime prin cuvinte, deoarece limbajul corpului, odata invatat, deschide un alt univers de comunicare in relatia caine-stapan.

Acest mod de comunicare este folosit zilnic in salonul de frizerie canina AlphaPet, iar relatia cu clientii blanosi devine una speciala, pentru totdeauna. Un groomer care iubeste cainii stie cum sa comunice cu ei, cum sa transmita incredere si energie pozitiva.

Related Posts