Cele mai intalnite greseli in ritualul de ingrijire al blanii

Ritualul de ingrijire al blanii cainelui poate fi complicat si neplacut, iar acest aspect se poate agrava daca nu este facut corect

Ritualul de ingrijire al blanii presupune un efort destul de mare daca nu esti groomer de meserie. De aceea, stapanii de caini care insista sa faca toata treaba, deloc usoara, acasa, sunt predispusi mai multor greseli de grooming. In acest articol, salonul de frizerie canina AlphaPet te sfatuieste cum sa eviti anumite greseli si care e procedura corecta.

ritualul de ingrijire al blanii cainelui la salonul de frizerie AlphaPet

Nu reusesti sa-ti dresezi cainele

Daca vrei sa realizezi tot ritualul de ingrijire fara incidente si fara sa-i provoci cainelui tau anxietate, va trebui sa stii cum sa-l controlezi. Acest lucru presupune ca patrupedul tau sa fie invatat de mic. Asigura-te ca puiul tau este confortabil atunci cand il atingi in zona capului, labutelor si cozii, dar si pe restul corpului. In plus, trebuie sa se obisnuiasca cu zgomotul facut de echipamentul de tuns (foarfecele sau masina de tuns). De asemenea, cainele tau trebuie sa fie confortabil cand este manevrat si de alta persoana, in caz ca te decizi sa apelezi la un groomer pe viitor.

Creeaza un mediu cat mai lipsit de stres si ofera-i recompense si multe laude in timpul baitei si al tunsului. Cu toate ca patrupedul tau va fi anxios la inceput, nu renunta.

Nu-l periezi inainte de baita

Este extrem de important periajul pentru cainii cu blana lunga, in special inainte de baita, deoarece se va incurca imediat la contactul cu apa. Drept urmare, periajul de dupa baie va fi extrem de dureros.

Nu-l periezi dupa baita

Cainele are nevoie de periaj si dupa baita, nu doar inainte. In timpul spalarii, se vor aduna si mai multe fire de par moarte. Aceste fire se pot incurca in blana daca sunt lasate acolo. Tine minte: periajul este necesar atat inainte, cat si dupa baita.

Ritualul de ingrijire al blanii nu este facut si in timpul iernii

Din pacate, multi stapani considera ca tunsul blanitei in timpul iernii va cauza cainelui disconfort termic. Neglijarea blanii in lunile reci va cauza incalcirea ei si implicit durere cainelui. Singura solutie in acest caz va fi tunsul foarte scurt. O blana lunga nu ofera caldura patrupedului tau.

Ofera-i cainelui tau baita si periaj in mod constant si tunde blana periodic pentru a evita aparitia caltilor. Nu este obligatoriu sa mentii o tunsoare foarte scurta.

Nu respecti un program regulat de periaj al blanii

Doar pentru ca nu este timpul pentru o alta tunsoare sau baita, asta nu inseamna ca periajul blanii trebuie neglijat. Periajul face parte din ingrijirea de baza, iar cainele trebuie invatat in mod repetat cu acest ritual. Astfel, se va simti mai confortabil cand va venit timpul pentru o ingrijire completa.

Periajul blanii este realizat superficial

Cand vine vorba de periaj, cea mai usoara zona este spatele. Multi stapani au tendinta de a uita ca exista si alte parti ale corpului care necesita si mai multa atentie. Blana din jurul burticii, axilelor, cozii, picioarelor, urechilor, gatului si fetei, toate aceste zone necesita ingrijire. Ingrijirea consistenta a acestor zone nu va oferi doar un aspect placut, dar va contribui si la mentinerea sanatatii.

Unghiutele cainelui nu sunt taiate corespunzator

Taierea unghiilor poate fi o provocare. De aceea este recomandat sa iti obisnuiesti cainele cu manevrarea labutelor in timpul dresajului. Nu te grabi in acest proces si foloseste produsul corect. Indiferent de ceea ce folosesti, asigura-te ca are lamele ascutite, altfel, unghiile pot fi zdrobite si nu taiate. La cainii cu unghii deschise la culoare, taierea este relativ usoara. In schimb, in cazul unghiilor inchise la culoare, poate fi mai dificil. Trebuie sa fii foarte atent la acel cerc negru care delimiteaza unghia care poate fi taiata de zona vascularizata. Daca totusi nu esti sigur, poti apela oricand la un groomer sau la veterinar.

Blana cainelui este tunsa prea scurt

Cand folosesti masina de tuns acasa, ii poti provoca patrupedului tau arsura pe piele de la ras. Acest tip de rana se poate infecta destul de repede daca nu este ingrijita corespunzator. Asigura-te ca lamele masinii de tuns sunt ascutite sau noi. Astfel, va fi mai putin probabil sa provoci rani la nivelul pielii. In plus, lamele ascutite asigura un tuns cat mai unform.

Related Posts