Esti introvertit? Iata ce rase de caini ti se potrivesc!

Daca esti introvertit trebuie sa stii ce tip de rase de caini sunt ideale pentru tine!

In cazul in care esti introvertit, ar trebui sa stii ca in functie de personalitatea ta, exista anumite rase cu care poti coexista fara probleme in urmatorii (cel putin) 15 ani. Ca salon de frizerie canina si tuns caini, avem sansa sa ne intalnim cu diferite rase de caini care au personalitati variate. Interesant este faptul ca in functie si de personalitatea ta, iti poti alege rasa de caine care sa te completeze perfect!

Iata rasele de caini ideale pentru persoanele introvertite:

Terranova

Aceasta rasa este ideala daca esti introvertit. Cu toate astea exista o avertizare: doar daca ai suficient spatiu pentru un caine atat de mare, atunci putem spune ca alegerea este cea corecta. In ciuda staturii sale, Terranova este o personalitate haioasa, moale si relaxanta. Acest gigant este descris ca fiind un caine rabdator, docil si protector. Cu toate astea trebuie sa iti asumi faptul ca va avea nevoie de exercitii regulate, dar si ca va naparli masiv.

Chow-Chow

Pufosul cu limba albastra-mov va crea o legatura speciala cu stapanul sau. Aceasta rasa are corpul compact si capul asemanator leului. Chow-chow sunt extraordinar de loiali si linistiti. Fata de straini, acesti blanosi pot avea o atitudine neutral, dar in acelasi timp sunt si protectori.

Cavalier King Charles Spaniel

Cainii din aceasta rasa fac parte din grupa toy si au o moaca dupa care pur si simplu te topesti. Multi Cavalier King Charles Spaniel sunt devotati unei singure personae si se dedica in totalitate. Acesti patrupezi sunt atenti, buni si iubitori, trasaturile ideale pentru o persoana introvertita. Sunt gratiosi si activi si se bucura de momentele de joaca, dar nu vor face nazuri daca stau in casa la relaxare atata timp cat este si stapanul alaturi de ei. Se vor mula dupa stilul de viata preferat al stapanilor!

Ogarul

Ogarul are o personalitate blanda si rezervata. Indiferent daca stapanul va dori sa se odihneasca sau daca vrea sa faca miscare in parc, aceasta rasa va fi disponibila in functie de nevoile stapanului sau. Putem caracteriza ogarul drept un caine afectuos si si sensibil si bun cu alti caini. Chiar daca ei iubesc libertatea de a alerga in aer liber, in acelasi timp sunt calmi si blanzi in interiorul casei. Ogarul nu necesita doar exercitii regulate, ci si o gradina mare sau plimbari regulate in parc.

Shiba Inu

Originar din Japonia, Shiba Inu este una dintre cele mai populare rase din aceasta tara. Abia in jurul anilor ’50, aceasta rasa a ajuns si in America, iar personalitate lor dulce si curioasa a crescut popularitatea in randul americanilor. In ciuda blanii scurte, aceasta rasa naparleste foarte mult. Initial, au fost inmultiti si crescuti pentru a fi caini de vanatoare. Cu toate ca sunt loiali, fermecatori si au o personalitate ca de pisica, Shiba Inu nu tanjesc intotdeauna dupa afectiune.

BasenjiDaca esti introvertit trebuie sa stii ce caine ti se potriveste

Rasa Basenji este o rasa tacuta care nu latra. Comportamentul lor este mai mult asemanator pisicii decat cainelui. Sunt de talie medie si au blana scurta, urechi alerte si au o fata expresiva. Oricine isi alege aceata rasa trebuie intai sa se familiarizeze cu caracteristicile acesteia: nu tin neaparat sa stea la dispozitia oamenilor, sunt o rasa mai primitive, dar cu toate astea sunt tacuti, foarte curati si nu tind sa stea in picioarele tale toata ziua.

Basset Hound

Cu piciorusele scurte, urechi foarte lungi si o privire care exprima tristate, Basset Hound are un fizic si o personalitate care spune: intinde-te si stai relaxat. Lenesi in adevaratul sens al cuvantului, acest tip de rasa poate fi fericita pe canapea sau in pat. Este o rasa potrivita daca esti introvertit!

Pug

Foarte populari, rasa Pug este de talie mica si este ideala atat la casa cat si la apartament. In ciuda staturii lor, nu sunt foarte energici, dar sunt usor de iubit si se inteleg bine cu oameni de toate varstele. Au o blanita scurta, dar naparlesc. Se adaptaeaza usor, sunt afectuosi si pot deveni prieteni devotati.

 

Related Posts