Blanita lunga | Sfaturi de ingrijire

Blanita lunga, daca este ingrijita corespunzator, are un aspect uimitor.

Blanita lunga este, fara indoiala, superba, dar intretinerea acesteia necesita mult efort zilnic. In comparatie cu rasele de caini cu blana scurta, posesorii de blanita lunga au nevoie de vizite mai dese si la salonul de frizerie canina. Aceste tipuri de rase necesita extra ingrijire si multa atentie atunci cand alegem samponul, balsamul si peria. Este normal ca blana lunga sa se incurce si sa se incalceasca mult mai repede, in special daca patrupedul isi petrece mult timp afara la joaca. In ritualul de ingrijire trebuie sa folosim atat samponul, cat si balsamul, urmat de uscatul cu prosopul inainte de folosirea foehnului.

Sempon cu ulei de argan pentru blanita lungaSamponul potrivit 

Sunt atatea tipuri de sampoane pe piata incat pare coplesitoare misiunea de a-l alege pe cel potrivit. Samponul special pentru descurcarea blanitei este cheia. Putem preveni incalcirea cu un produs care inmoaie si descurca. Orice sampon care contine ulei de Argan va imbunatati aspectul moale si fin al blanitei si va adauga stralucire.

Balsamul: este necesar?

Pentru cainii a caror blanita este lunga, balsamul devine obligatoriu. Adauga stralucire si intareste structura blanitei. De asemenea, folosirea unui balsam spray fara clatire ajuta la mentinerea aspectului sanatos si previne incalcirea. Acest tip de produs leave-in devine esential in timpul periajului, avand si efect antistatic.

Perie tip slicker pentru blanita lungaPeriajul blanitei lungi

Periajul zilnic nu este negociabil in cazul cainilor cu blana lunga. Nu numai ca va imbunatati relatia stapan-catel, dar va si pastra aspectul fin si stralucitor, prevenind, in acelasi timp, incalcirea. Unul din cele mai importante lucruri este achizitia unei perii (sau chiar doua) de calitate. Daca rutina periajului este pastrata, aceasta va ajuta la mentinerea calitatii blanitei intre spalari. Putem alege intre periile de tip slicker sau periile de tip pin. Cele din urma tind sa fie mai blande si sa rupa mai putin blana cainelui.Perie tip pin pentru blanita lunga

Nici pieptenele descalcitor nu are voie sa lipseasca din „trusa de ingrijire” a blanosului. Este ideal pentru descurcat si indepartarea caltilor. Atentie! Daca blana se afla in stare avansata de incalcire este indicat sa apelezi la un groomer profesionist.

 

Related Posts