Cum sa mentii sanatatea cainelui dar si pe a ta

Plimbarile zilnice fac minuni pentru sanatatea cainelui!

Toata lumea stie ca exercitiul fizic este recomandat atat pentru sanatatea cainelui din punct de vedere fizic cat si psihic. Cu toate astea, cei mai multi aleg sa se relaxeze pe canapea in fata televizorului in loc sa dea o fuga pana afara la miscare sau chiar o mica plimbare.

Acelasi lucru este valabil si pentru caini, care au si ei nevoie de miscare zilnica. Fara sa ne dam seama le facem un bine atunci cand ii scoatem afara in mod regulat, in fiecare zi. Acest tip de exercitiu simplu ne ajuta sa prevenim aparitia unor boli ca Alzheimer, care ne afecteaza creierul odata cu inaintarea in varsta.

Stiati ca si prietenii nostri blanosi sunt predispusi la asemenea boli ale creierului?

Ei pot fi afectati de tulburari de disfunctie cognitiva (sau DC, asa cum este denumit in limba engleza) odata cu inaintarea in varsta. Pentru a putea identifica usor si chiar preveni o astfel de tulburare ar trebui sa fiti atenti la urmatoarele simptome:

  • Dezorientare si confuzie mai ales in timpul mersului
  • Modificarea comportamentului in ceea ce priveste interactiunea catelului cu cei din jurul lui (daca devine mai retras decat de obicei)
  • Tulburari ale somnului (cainele se plimba prin incapere atunci cand ar trebuiMentine sanatatea cainelui tau sa doarma)
  • Uita ce l-ai invatat (de exemplu face pipi in casa cu toate ca pana atunci nu se intamplau astfel de lucruri)

Bineinteles, primul impuls ar trebui sa fie prezentarea la medicul veterinar in cazul aparitiei a cel putin un simptom din cele de mai sus. Cu toate astea, pe masura ce imbatranesc, cainii sunt predisupusi la numeroase boli, iar simptomele pot fi similare. De aceea incurajam toti stapanii sa se prezinte cat mai repede la medicul veterinar. Declinul cognitiv la caini este asemanator cu cel al oamenilor si este foarte probabil ca aceleasi stimulente fizice si psihice sa intarzie si chiar previna bolile batranetii. Sfatul nostru: gasiti-va timp sa mergeti la plimbare cu catelul vostru macar 30 de minute pe zi si nu veti regreta!

Salonul de cosmetica canina AlphaPet va asteapta cu drag la o cura de rasfat pentru catelul dumneavoastra!

Related Posts