Vizita la salonul de frizerie canina in sezonul rece

Vizita la salonul de frizerie canina in timpul iernii pare sa fie inutila pentru majoritatea stapanilor de caini.

Vizita la salonul de frizerie canina in timpul iernii nu mai este necesara pentru ca, in viziunea stapanilor, cainele are nevoie de o blana mai lunga care sa ii fereasca de temperaturile scazute. O conceptie total gresita! De fapt, in sezonul rece, cainele are nevoie de o atentie si mai mare. Fara un ritual complet de cosmetica canina, blana se va matui si incalci, cauzand discomfort si probleme ale pielii.

Periatul si descalcitul
Asigura-te ca perii blana cainelui o data pe zi pentru a preveni incalcirea. Utilizeaza o perie de calitate buna (daca nu te pricepi, pur si simplu intreaba groomerul). Acest proces trebuie realizat cu mare atentie fara a sari anumite zone ale corpului. Atentie: periatul inainte de baie este de preferat, deoarece reziduurile lasate de  samponul si/sau Vizita la salonul de frizerie canina in timpul ierniibalsamul vor ramane in blana incalcita. In plus, periatul de dupa va fi mai inconfortabil pentru puiul tau.
Spalatul

Este indicat sa ramai la acelasi program de baie si in timpul iernii. Cel mai important aspect este sa folosesti un sampon de calitate. Din cauza nivelului de pH diferit, nu e bine sa folosesti produse pentru uz uman. Daca o faci oricum, foloseste sampon pentru bebelusi. Cainii cu pielea sensibila au nevoie de produse hidratante! In timpul baitei temperatura apei trebuie sa fie normala, nici prea calda, dar nici prea rece. Procesul de uscare se va face cu uscatorul de par setat la minim pe caldura pentru a evita discomfort sau anumite daune cauzate de caldura excesiva.

Ingrijirea pernutelor si unghiilor

Momentul potrivit pentru verificarea pernutelor si unghiilor este exact inainte de baie. Majoritatea cainilor au par crescut intre pernute. Nu este deloc indicat ca acel par sa fie lasat sa creasca! Parul crescut in exces in acea zona poate cauza alunecari frecvente pe gheata si alte suprafete alunecoase. De asemenea, parul va agata nisip, gheata, apa si alte murdarii. In acest mod, pentru cainele tau, plimbarile vor fi incofortabile si uneori dureroase.

Unghiile trebuie taiate regulat! Daca au crescut in exces, acestea vor impiedica laba piciorului sa intre cu totul in contact cu pamantul. „Degetele” de la picioare vor fi impinse in exterior, facand mersul extrem de incomod pentru caine,

Tunsul blanitei

Cei mai multi proprietari de caini vor sa lase blanita netunsa pe toata perioada iernii. Stiati ca in timpul sezonului rece blana este predispusa la o crestere mai accelerata? Este ok sa tii blanita mai lunga cu 1 cm decat de obicei, dar tunsul regulat este inca necesar, in special in aceasta perioada.

In cazul raselor precum Ciobanescul german, blana se va ingrosa in mod natural in timpul iernii. In schimb, rasele ca Shih-Tzu sau Yorkshire Terrier au nevoie, in mod regulat, de vizita la salonul de frizerie canina din cauza pielii sensibile.

 

Related Posts