Ingrijirea blanitei cainelui

Ingrijirea blanitei cainelui are la baza periajul, baita, verificarea si o dieta sanatoasa.

Ingrijirea blanitei cainelui se realizeaza atat la salonul de frizerie canina, cat si acasa. Pentru ca fiecare rasa de caini are nevoi specifice este indicat sa va documentati cu privire la acest aspect. De exemplu, sunt unele rase de caini cu blana dubla. Stapanii care nu sunt bine informati, tind sa neglijeze substratul de blana, ducand la formarea caltilor care pot fi durerosi. In acest caz, este nevoie de un groomer profesionist, cu experienta, care sa poata descalci substratul blanii. Este foarte important sa stii nevoile cainelui tau pentru a minimiza aparitia unor potentiale probleme ale pielii si blanitei.

Verificarea blanitei

Dupa o plimbare cu cainele, in special in zonele cu multa iarba, blana lui are nevoie de o verificare amanuntita. Purecii, capusele si alti paraziti sunt mai des intalniti in sezonul cald. De asemenea, trebuie verificata pielea in caz de aparitie a matretii. La caini, matreata poate fi cauzata de paraziti sau infectii ale pielii, necesitand astfel atentia unui medic veterinar.

Periajul blanitei

Periajul indeparteaza blana moarta. In timpul naparlirii, daca parul cazut nu este inlaturat, se pot forma calti foarte usor. Caltii pot deveni durerosi, si in cazuri severe, inima cainelui poate fi afectata.

Descalcirea nu este deloc confortabila pentru cainele tau. Apeleaza la un salon profesional de tuns caini pentru aceasta sarcina. Doar un groomer va stii cum sa minimizeze impactul asupra cainelui.

Periajul ajuta la distribuirea uleiurilor naturale la nivelul blanitei si la stimularea pielii. Este foarte important sa stii ce produse sa folosesti. Periile si pieptenii pentru cainii cu blana scurta sunt diferite fata de cele pentru cainii cu blana medie / lunga.

ingrijirea blanitei cainelui cu produse profesionale

Baita

Pielea cainelui este foarte sensibila si are nevoie de produse specifice. In timpul spalatului nu insista pe frecarea pielii, deoarece poti indeparta toate uleiurile sanatoase. Ai nevoie de un sampon potrivit blanitei si un balsam sau o masca care sa hraneasca firele de par.

Produsele profesionale pentru ingrijirea blanitei cainelui folosite de groomerii de la salonul de cosmetica canina AlphaPet, contin ingredientele necesare fiecarui tip de blana si sunt certificate Ecocert. In comparatie cu produsele mass market, cele folosite de noi au efect de lunga durata, mentin o blana si o piele sanatoasa si au preturi accesibile.

Periajul inainte de baita indeparteaza firele moarte si caltii, care pot prinde samponul la nivelul pielii, cauzand astfel iritatii.

Alimentatia

Totul incepe din interior. Mentinerea sanatatii pielii si blanitei pleaca de la o dieta bogata in proteine, vitamine, minerale si acizi grasi. Suplimentele si recompensele formulate special pentru sanatatea pielii, sunt un mod sanatos de ingrijire si educare a cainelui.

Related Posts