Mituri despre ingrijirea cainelui in timpul iernii

Ingrijirea cainelui in timpul iernii este necesara pentru mentinerea sanatatii pielii si a blanitei

Ingrijirea cainelui in timpul iernii la un salon de frizerie canina nu trebuie neglijata. Un astfel de salon va sti intotdeauna ce e mai bine pentru blanosul tau. AlphaPet foloseste cele mai bune produse profesionale si dispune de echipamente special destinate ingrijirii canine.

Din pacate, inca mai exista conceptii gresite despre ingrijirea cainelui in sezonul rece

Mit: Cu cat blana cainelui este mai lunga, cu atat ii va tine de cald la temperaturi scazute.

Adevar: In timpul iernii, ingrijirea este extrem de importanta pentru sanatatea cainelui. O blana lunga si incalcita poate provoca infectii, durere si disconfort.

Mit: Cainele meu are blana dubla, deci nu e nevoie sa-l duc la tuns in timpul iernii.

Adevar: Cainele tau naparleste? Firele de par cazute vor ramane blocate in blana sanatoasa, nepermitand o izolare adecvata a pielii. Acest lucru va cauza mancarime, matreata, calti si o cadere excesiva a blanitei. Daca uleiurile naturale nu sunt distribuite uniform, blana va prelua murdaria si alti factori externi poluanti, ducand la murdarie si mirosuri urate.

Ingrijirea cainelui in timpul iernii trebuie facuta regulat la salonul de frizerie canina

Mit: Cainele meu este sedentar in sezonul rece si nu se murdareste suficient incat sa necesite o baita.

Adevar: Cainii au nevoie de baie in mod regulat cu aceeasi frecventa atat iarna, cat si vara.

Mit: Pot amana vizita la salonul de frizerie canina pana la primavara daca imi ingrijesc cainele acasa.

Adevar: Da, este posibil sa iti ingrijesti cainele de acasa in mod regulat si sa prelungesti perioada intre vizitele la salonul de cosmetica canina, dar doar daca o faci corect. Fiecare rasa de caine are necesitati diferite atunci cand vine vorba de ingrijirea blanii. Inainte de fiecare baie, blana cainelui trebuie sa fie descalcita, altfel dupa ce se usuca, caltii vor deveni si mai stransi, cauzand durere.

Mit: Vreau sa las blana intre pernute sa creasca pentru a-i tine de cald.

Adevar: Blana crescuta intre pernute este predispusa la calti, iar zapada si pietricelele se pot bloca foarte usor. Daca este neglijata, va cauza disconfort. Parul crescut in exces in aceasta zona poate masca anumite probleme precum unghiile incarnate si lungi sau pernute crapate si uscate. La un salon de frizerie canina blanosul tau va beneficia de ingrijirea de care are nevoie.

Related Posts