Cainele tau este mult prea agitat?

Daca cainele tau este mult prea agitat si pare vesnic neobosit, probabil,  problema vine de la starea de plictiseala a cainelui sau lipsa de stimulare.

Pentru a putea modifica comportamentul unui caine agitat trebuie trebuie analizat tipul de activitate zilnica pe care el o are si modul in care interactionati.  Iti prezentam cateva moduri simple de calmare a cainelui, pe care le poti aplica acasa:

Ignora comportamentul de caine hiperactiv! 

Cainele cauta atentie din partea ta. Acordandu-i atentie atunci cand el este foarte agitat, risti sa ii consolidezi comportamentul hiperactiv in loc sa il elimini. Data viitoare, atunci cand cainele sare pe tine si devine mult prea agitat incearca asta: fara contact vizual, fara atingere, fara vorbit si vezi care este rezultatul. Vei fi placut suprins de felul in care catelul tau se va calma.

Da-i de lucru! 

Atunci cand cainele are o activitate pe care sa se concentreze, acest lucru poate contribui enorm asupra comportamentului sau. Hiperactivitatea la caini poate proveni de la nevoile
Cum calmam cainii agitati
psihologice dar si de la nevoile psihice. Astfel, dandu-i de lucru, ii vei redirectiona energia in alta parte. De exemplu, un rucsac special pentru cainele tau purtat atunci cand iesiti la plimbare ii va distrage atentia de la veverite sau alte vietati pe care obisnuieste sa le alerge.

Du-l la plimbare pentru a redirectiona energia mare a cainelui! 

In cazul in care prietenul tau patruped are multa energie adunata il poti lua la o plimbare in care sa il directionezi unde vrei tu. Odata ce a scapat de extra energia pe care o avea, cainelui ii va fi mult mai usor sa se relaxeze deoarece a scapat de aceea frustrare cauzata de lipsa de atentie.

Verifica-ti propria energie! 

Cainele tau este oglinda ta. Orice energie proiectezi, el o va reflecta inapoi. Starea ta de spirit este calma? Emani energie de conducator al „haitei” , increzator in sine? Esti stresat sau agitat din cauza unei probleme de la locul de munca sau a unui argument cu cineva? Starea de anxietate sau nervozitate se poate reflecta in limbajul corpului sau a tonului vocii, iar acest lucru poate afecta energia cainelui tau. Fii liderul de care cainele tau are nevoie si  fii atent la energia pe care o emani!

Incearca aromaterapia! 

Nu uita faptul ca patrupedul tau percepe lumea in primul rand dupa miros. Mirosul de lavanda este cunoscut ca fiind relaxant pentru fiintele umane si poate avea acelasi efect asupra cainilor. Noi te sfatuim sa vorbesti intai cu medicul veterinar pentru a afla ce mod de imprastiere a mirosului este sigur pentru catelul tau si ce tipuri de arome sunt recomandate.

Urmariti blogul salonului de tuns caini AlphaPet pentru mai multe articole cu sfaturi interesante pentru sanatatatea cainelui tau!

Related Posts