Blana cainelui: sanatate si intretinere

Blana cainelui si aspectul sau este un indicator al sanatatii generale

Blana cainelui este prima care iese in evidenta atunci cand ne privim iubitul patruped. In functie de conditia sa, aceasta poate sa indice anumite probleme dermatologice sau alte probleme ascunse de sanatate. La salonul de frizerie canina AlphaPet, conditia blanitei cainelui tau este verificata la fiecare vizita si tratata cu produsele necesare.

Cum verificam daca blana cainelui este sanatoasa

Cum imi dau seama daca blana cainelui are un aspect sanatos?

  • O blanita sanatoasa ar trebui sa se simta fina la atingere si sa aiba textura flexibila. O textura uscata si aspra sau fragila si predispusa la rupere necesita atentie din partea groomerului.
  • Sanatatea blanitei se vede. Poti sa gandesti din perspectiva ta si la cum ar arata un par sanatos pentru tine, ca om: cu volum, stralucitor, elastic.
  • Mirosul blanitei este un alt indicator al sanatatii. Chiar daca nu ai spalat recent cainele, blanita nu ar trebui sa aiba un miros urat. Un miros ranced sau acru poate indica prezenta unor bacterii care distrug scutul de aparare al pielii.

Cum se intretine blanita sanatoasa?

  • Cel mai important factor in mentinerea unei blanite sanatoase este nutritia sau o dieta bogata in acizi grasi si carne. Asta inseamna ca pe eticheta hranei, primul produs ar trebui sa fie tipul de carne (peste, miel, vanat, etc.) si nu porumb, grau, orez. Pentru o stralucire in plus, multi veterinari recomanda si introducerea uleiului de somon in alimentatia zilnica, combinata cu hrana.
  • Un alt mod de imbunatatire al aspectului blanitei este vizita regulata la un salon de frizerie si cosmetica canina profesionist. Pe langa aceste vizite, se recomanda periajul zilnic.
  • Controlul si preventia impotriva puricilor si capuselor este obligatorie. Verifica blana cainelui dupa fiecare plimbare si nu uita sa aplici lunar pipeta sau sa-i administrezi pastiluta.
  • Suplimentele alimentare pentru blana pot sau nu ajuta. Incearca intai sa-i schimbi hrana, apoi cere sfatul veterinarului in cazul in care nu observi nicio imbunatatire.

Related Posts