De ce catelul meu roade tot?

Catelul nostru face parte din familia noastra si totodata este colegul nostru de apartament. Cu toate astea, are un prost obicei de a roade tot ce intalneste in cale, in special cea mai noua pereche de pantofi sau documente de care avem mare nevoie.

Adevarul este ca exista multe cauze ale rosului distructiv, iar singura cale prin care poti opri acest obicei este sa identifici de ce catelul tau are acest tip de comportament. In acest articol, echipa salonului de tuns caini AlphaPet va informeaza despre cauzele rosului, dar si cum acesta poate fi oprit.

  • Puiutii. 

Asemenea copilului mic care adora sa apuce orice si sa bage in gura, puiul de catel isi foloseste gura pentru a explora si intelege mediul inconjurator.  Partea pozitiva este ca majoritatea puiutilor depasesc cu bine acest stadiu al vietii. Profita de aceasta perioada si incearca sa te asiguri ca puiutul tau nu va avea acces la lucruri pe care le poate distruge. Totodata este bine sa te impui drept „seful haitei” si sa il faci sa inteleaga acest lucru.

  • Anxietatea cauzata de separare. 

Daca acest obicei se desfasoara atunci cand esti departe de casa ,  atunci este foarte probabil ca rosul sa fie cauzat de anxietatea cainelui atunci candcatelul meu roade tot ce apuca stapanul nu este langa el. Sunt cateva lucruri simple pe care ar trebui sa le faci inainte sa parasesti locuinta: incearca sa comunici cu catelul tau: exemplu:” Fii cuminte! Nu roade nimic! Vin imediat” sau du-l la o mica plimbare inainte sa pleci.

  • Plictiseala. 

Catelul tau are prea multa energie? Ar trebui sa stii faptul ca aceasta energie va fi directionata exact catre noua pereche de pantofi achizitionata. Incearca sa te gandesti la interactiunile tale cu catelul tau. Il obosesti indeajuns de mult? Are parte de activitati zilnice regulate: plimbari si joaca?

  • Instinctul. 

Caini adora sa roada chiar si dupa depasirea stadiului de puiut. Este un comportament natural si normal, dar atata timp cat nu este facut in exces. Incearca sa redirectionezi acest instinct ademenind cainele cu noi jucarii speciale pentru ros sau corecteaza-l cu calm de fiecare daca cand il vezi ca roade un obiect de care nu ar trebuie sa se apropie.

  • Probleme medicale. 

Anumite probleme nutritionale pot duce la dezvoltarea instinctului de a roade orice nu tine de mancare. Anumiti caini cu probleme gastrointestinale pot folosi rosul pentru a declansa vomitatul (doar asa se pot simti mai bine). Este indicat sa eliminati aceasta cauza prima data, in special daca acest obicei al rosului a aparut brusc.

Related Posts