Jucariile pentru caini: cum le alegem?

Jucariile nu sunt neaparat un moft pentru prietenii nostri patrupezi, din contra, sunt necesare pentru starea de bine si o dezvoltare armonioasa a cainelui.

Jucariile au rolul de a preveni instalarea starii de plictiseala atunci cand iti lasi cainele singur acasa.  Ele asigura confort atunci cand intervine starea de nervozitate si anxietate si pot preveni dezvoltarea unor probleme ale comportamentului. Partea buna este ca blanosii nu sunt deloc pretentiosi si s-ar juca cu absolut orice ii pui la dispozitie. Cu toate astea, trebuie sa fim atenti la ce le oferim pentru timpul de joaca si sa monitorizam cu atentie comportamentul lor. Jucariile pot fi periculoase daca nu sunt alese cu atentie, in functie de marimea cainelui, nivelul sau de energie si modul in care acesta se joaca.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare si mediul in care cainele nostru isi petrece timpul. In primul rand trebuie sa fim siguri ca blanosul nostru nu are acces la obiecte periculoase care ar putea fi inghitite. In al doilea rand trebuie sa alegem marimea potrivita pentru cainele nostru deoarece o jucarie prea mica poate fi inghitita sau chiar ramane blocata in gat. Mare atentie si la jucariile care scot sunete, pentru ca acel chitait ii poate determina sa caute locul din care provine si in cele din urma poate fi inghitit atunci cand nu sunt supravegheati.

Incercati sa evitati jucariile care nu sunt tocmai potrivite pentru caini, de exemplu cele care sunt accesorizate cu fundite si alte elemente care pot fi periculoase. Scapati de cele care sunt pe cale sa fie distruse in totalitate, mai ales cele din plus (pot contine materiale toxice in interior).

Ce tip de jucarii sunt recomandate?

Pentru activitati distractive puteti achizitiona jucarii care pot fi umplute cu recompense sau mancarea cainelui. Cainii mai activi pot aprecia mai bine o jucarie confectionata dintr-un material mai dur sau striat de care sunt atasate diferite funii/franghii. Chiar si mingiile de tenis sunt ideale pentru patrupezii cu energie, dar atunci cand sunt prea uzate si roase, trebuie aruncate imediat. Jucariile de plus sunt o varianta buna , dar nu sunt recomandate pentru toti cainii. Cum o alegem Cum sa alegi jucariile pentru cainele taupe cea potrivita? Cainii carora le place sa isi care propria jucarie si o considera drept companion, au nevoie de o jucarie indeajuns de mica incat sa poata fi plimbata de colo colo. Cainii mai agitati care au tendinta sa le „sfasie”, au nevoie de jucarii mai mari, care sa nu prezinte un pericol atunci cand sunt dezmembrate.

Cum prelungim viata jucariilor?

Este simplu: diversificati cat mai mult colectia de jucarii a cainelui si incercati sa i le dati prin rotatie. In cazul in care blanosul are o jucarie favorita, este bine ca aceasta sa fie disponibila tot timpul. Este foarte important de retinut faptul ca punerea la dispozitie a jucariilor inca de cand sunt puiuti, poate modela personalitatea. Partea pozitiva este ca blanosii vor exprima un comportament agreabil in timpul vizitei la frizerie canina si nu numai.

Related Posts