Legea naturii: Pentru caini, energia reprezinta totul

Energia pe care o emanam este foarte importanta in comunicarea noastra cu cainele!

Energia echilibrata este aspectul cheie in relatia stapan-caine!

Salonul de frizerie canina AlphaPet va explica de ce este atat de important felul in care prietenii nostri patrupezi comunica.

Pentru ca sunt fiinte intelectuale, oamenii comunica prin intermediul cuvintelor. Acest lucru ne face sa credem ca putem comunica cu prietenii nostri patrupezi daca le vorbim.  Cu toate ca la prima vedere ei inteleg anumite cuvinte si le asociaza cu anumite actiuni, cainii fac legatura dintre intentia pe care o avem (ceea ce urmeaza sa facem) si cuvantul care reprezinta acea intentie. Daca ii spui cainelui tau „sezi” fara a avea un scop anume, acesta nu va respecta ordinul. Pe de alta parte, daca abordezi cainele cu intentia de a-l face sa respecte comanda „sezi”, dar utilizand cuvinte aleatoare ca „prajitor”, „usa”, „veioza”, atunci el va asculta de tine.

Cainii nu acorda atentie cuvintelor deoarece ei se concentreaza pe energia omulu, exprimata prin intentii si emotii sau pe tonul vocii noastre si limbajul corpului. Energia este felul in care cainii comunica intre ei, iar acest lucru poate fi observat in locurile amenajate pentru caini. Cainii si energia pozitiva

Un caine va arata supunere prin aplecarea sau lasarea anumitor parti ale corpului in special urechile si capul. In cazul unui comportament dominant, cainele isi ridica urechile, capul sau coada si devine agresiv daca isi fixeaza urechile pe spate, iar corpul devine foarte rigid.

Energia

Reprezinta felul in care noi ne prezentam lumii, iar deseori oamenii par sa nu inteleaga sensul acestui cuvant. Gandeste-te la temperamentul tau, la dispozitia ta sau chiar la personalitatea ta, daca vrei sa definesti cu adevarat cuvantul „energie”.

Pentru fiintele umane, energia reprezinta ceea ce obtinem atunci cand intentiile noastre se imbina cu emotiile. Acest lucru explica si de ce comportamentul (energia) calm si hotarat are efect pozitiv asupra cainilor. Atunci cand suntem calmi si fermi, emotiile noastre sunt echilibrate si intentia pe care o avem devine clara, iar cainii inteleg acest lucru.

Pe de alta parte, emotiile negative si lipsa de intentie ferma reprezinta o energie slaba si poate deruta cainele.  Din aceasta cauza un caine nu se va opri niciodata din latrat daca  strigi la el pe un ton nervos! Cainele nu va intelege ca tu ii spui „nu”, din contra, el va crede ca i te alaturi si atunci va latra si mai tare. De asemenea, daca ii vorbesti cainelui pe „ton de copil”, el va crede ca energia ta e slaba si ca i te supui. Drept raspuns, in functie de pozitia lui in „haita” cainele va deveni fie anxios, fie foarte dominant.

Cainii reactioneaza pozitiv la energia echilibrata pentru ca acesta este instinctul lor natural si depinde numai de noi sa le oferim calmitate si fermitate.

Related Posts