Tipuri de mancare sanatoasa pentru caini

La fel ca oamenii, cainii au nevoie de mancare sanatoasa pentru a-i mentine puternici si departe de problemele medicale.

Atunci cand cainele beneficiaza de mancare sanatoasa, este mult mai probabil ca acesta sa aiba o stare generala buna, sa fie energic si cu chef de joaca. Pentru a fi siguri ca le asiguram o dieta sanatoasa, trebuie sa fim siguri ca intelegem ce tipuri de nutrienti sunt benefici si in ce tipuri de mancare ii putem gasi.

Foarte multi stapani de caine merg pe principiul ca mancarea scumpa din comert este de ajuns. Din pacate aceasta gandire este cat se poate de gresita pentru ca exista o multitudine de tipuri de mancare sanatoasa si foarte accesibila care contin nutrientii necesari.

Varza Kale si Broccoli

Orice caine are nevoie de un pic de „verdeata” in dieta sa, iar varza Kale si broccoli sunt printre cele mai bune alegeri datorita substantelor nutritive, cum ar fi: calciu, fier, vitamina K, A si C. Pentru a fi mai usor de introdus in meniul zilnic, este recomandata fierberea sau gatirea la aburi, apoi introducerea lor in mancarea speciala pentru caini.

Cartofii dulci

Cartofii dulci contin fier, niacina, riboflavina si vitamina A, C si B5. Aceste vitamine contribuie la mentinerea sanatatii sistemului imunitar si a blanitei. Nivelul de fibre continut ajuta digestie, iar proprietatile antiinflamatorii ajuta la lupta impotriva declansarii bolilor inflamatorii intenstinale.

Ouale si ficatul

Atat ouale cat si ficatul contin vitamina E, un antioxidant benefic pentru imunitate si piele. Daca prietenul tau blanos are pielea uscata, introducerea ficatului si a oualor in dieta este extrem de benefica.

Quinoa

Quinoa are un continut ridicat de proteine si conform studiilor ajuta la prevenirea bolilor de inima dar si la prevenirea aparitiei cancerului. Este un bun inlocuitor a cerealelor si orezului. Dupa ce este gatita, quinoa poate fi combinata cu carnea si legumele fierte.

Uleiurile din nuca de cocos si peste

Uleiul de peste contine acizii grasi Omega 3 si este excelent pentru articulatii si creier. De asemenea, uleiul de peste este excelent pentru cainii cu artrita deoarece contribuie la imbunatatireaMancare sanatoasa pentru cainele tau mobilitatii. Introduceti uleiul de peste in dieta cainelui amestecandu-l cu bobite. Nu uitati ca uleiul de peste folosit in exces poate cauza diaree! Uleiul din nuca de cocos poate fi un bun inlocuitor al untului atunci cand preparati recompense pentru caini. Este excelent pentru intretinerea blanitei datorita proprietatilor antioxidante si a vitaminei E.

Unt de arahide

Untul natural de arahide este benefic pentru catei atata timp cat este introdus in dieta in cantitati mici. Este o sursa excelenta de proteine si ajuta la repararea muschilor, dar si la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos.

Dovleci si morcovi

Cu un continut bogat de beta-caroten, dovlecii si morcovii sunt ideali pentru sanatatea ochilor si pentru combaterea bolilor de inima. Morcovii pot fi introdusi in dieta cainelui drept recompense si totodata ajuta la mentinerea unor dinti sanatosi. Dovleacul este un bun antioxidant si ajuta la buna fucntionare a tractului digestiv.  La fel ca morocovul, dovleacul poate fi administrat sub forma de recompensa. Nu este obligatoriu ca ambele sa fie introduse in acelasi timp in dieta, iar cea mai buna optiune este ca acestea sa fie oferite alternativ.

Aceste mancaruri delicioase si extrem de sanatoase pentru blanosi contribuie la sanatatea si bunastarea generala. Un caine bine hranit si sanatos are, in primul rand, o blanita stralucitoare, vibranta si o piele sanatoasa. Aceste doua aspecte joaca un rol important in rezultatul final dupa o vizita la frizerie canina

 

Related Posts