Lesa ideala pentru cainele tau

Lesa, la fel ca zgarda sau hamul, poate fi disponibila in mai multe culori si modele.

Chiar si materialele vin intr-o gama variata: de la cele din piele sau imitatie pana la cele din metal sau material textil.

Dimensiunea lesei conteaza si este foarte important ca aceasta sa se imbine perfect cu zgarda sau hamul cainelui. De exemplu, o lesa subtire si usoara special destinata raselor de talie mica nu ar rezista fortei unui Labrador. Din cauza presiunii prea mari, capatul din metal al lesei s-ar putea rupe si ar permite cainelui sa scape foarte usor.

Din fericire, pe piata sunt multe tipuri de lese realizate in functie de necesitati: confort sau nevoi speciale.
Lesele clasice 

Au in jur de 2 metri lungime si sunt destul de versatile. In cazuri urgente se pot folosi drept zgarda si lesa in acelasi timp, sau pot fi transformate in botnita atunci cand este necesar.

Lesele retractabile 

Sunt cele mai populare printre stapanii de caini deoarece dau multa libertate blanosilor in timpul plimbarii. In acelasi timp sunt preferate pentru ca pot fi controlate cu ajutorul unui buton care blocheaza intinderea lesei sau retragerea ei. Cu toate ca lumea le prefera, au destul de multe dezavantaje si uneori pot fi periculoase atat pentru stapan cat si pentru caine. In ciuda senzatiei de control asupra cainelui, lesele retractabile nu asigura acest aspect asa cum cei mai multi se asteapta.

Chiar daca esti foarte atent la cainele tau, el se poate indeparta intr-o clipa indeajuns de departe incat sa poata fi lovit de o masina sau sa atace alte animale sa oameni din jurul lui. Daca ai un caine impunator, cu forta, acesta se poate smuci si rupe lesa atunci cand nici nu te astepti. Daca acest lucru se intampla, fie catelul ta va scapa din lesa sau tu te poti rani din cauza acelui cordon. Lesa ideala pentru catelul tauManevrarea unei astfel de lese poate fi cu dus si intors deoarece cainele poate scapa intr-o clipa daca trage brusc si cu forta de lesa, iar manerul poate scapa din mana.

Lesele elastice 

Pot fi realizate din tuburi de cauciuc sau pot avea o anumita parte care se poate intinde. Acest tip de lese sunt concepute pentru a sari in ajutorul stapanilor care vor sa aiba control asupra cainelui care are obiceiul de a trage. Au rolul de a reduce riscul de ranire a gatului cainelui atunci cand acesta trage. Cu toate astea, este indicat sa il inveti cum sa mearga la pas fara a fi nevoie de tinerea din scurt a lesei.

Lesele foarte lungi 

Pot fi fabricate din nylon, plastic (cele de tip cordon) sau din piele si material textil (cele plate). Pot varia intre 3 si 18 metri lungime si sunt folosite, de obicei, in dresarea cainelui. Partea buna este ca indiferent de distanta dintre tine si caine, tot tu detii controlul asupra lui si sunt sanse mici ca acesta sa scape.

Este foarte important sa alegi o lesa in functie de marimea si personalitatea cainelui tau! Modul in care acesta se comporta in timpu plimbarii face parte din personalitatea si comportamentul pe care il afiseaza in timpul vizitelor la frizerie canina.

Related Posts