Cunoasteti cele mai intalnite simptome de stres la catei? (a III -a parte)

Enumeram in continuare cele mai intalnite simptome de stres la catei luand in considerare fiecare parte a corpului.

Asa cum am mentionat si in articolele anterioare, salonul de cosmetica canina AlphaPet nu ofera numai servicii de calitate ci si sfaturi pretioase pentru binele catelului care va pot folosi pe viitor.

Iata la ce simptome trebuie sa fim atenti pentru depistarea stresului canin:

COADA
  • Miscari lente din coada: Opus miscarii rapide ca al stergatorului de parbriz atunci cand cainele este fericit, miscatul lent al cozii indica lipsa de incredere a cainelui.
  • Coada ascunsa intre picioare: Este clasicul semn de frica al unui caine, iar frica reprezinta o forma extrema de stres care poate duce la situatii extreme cum ar fi muscatul.
DIGESTIE/ELIMINARE
  • Urinare/Marcarea teritoriului: Doar pentru ca un caine este de sex masculin asta nu inseamna ca trebuie sa marcheze la fiecare pas. Acest comportament reprezinta un mod de atenuare a stresului chiar daca stresul este cauzat de alt caine care a marcat tSimptome ale unui caine stresateritoriul inaintea lui.
  • Lipsa interesului in mancare/recompense:  Daca blanosul tau este motivat de mancare atunci respingerea unei recompense, chiar daca este favorita lor, poate indica faptul ca ceva din mediul inconjurator ii distrage atentia si il ingrijoreaza. Ganditi-va la faptul ca un animal ar alege mai degraba sa isi apere teritoriul atunci cand se simte amenintat, iar mancarea este ultimul lucru la care se gandesc. Doar atunci cand va fi cu adevarat relaxat il va preocupa mancarea.
  • Diaree: Este foarte frecventa in cazul cainilor atunci cand sunt stresati, de obicei din cauza unei schimbari in rutina lor. Un exemplu bun ar fi momentul in care lasam cainii in grija altor persoane pentru o anumita perioada.
Simptome pentru TOT CORPUL
  • Scuturatul: Atunci cand cainele tau se scutura ca si cand ar fi ud, ar trebui sa stii ca este un mod de eliberare al stresului (ca si in cazul cascatului, gafaitului sau salivarii).
  • Mersul continuu:  Atunci cand cainele tau se plimba de colo, colo si nelinistit la o viteza foarte mica ar trebui sa stii ca este anxios si ingrijorat. Foarte multi caini au o astfel de reactie atunci cand anticipeaza venirea stapanilor acasa.
  • Naparlirea: Naparlitul excesiv face parte din mecanismul de autoaparare al cainilor si chiar al pisicilor. Probabil din aceasta cauza va intoarceti de la veterinar cu mai mult par decat de obicei.
  • Tremuratul: Atunci cand cauza nu este frigul, tremuratul unui caine poate reprezenta un nivel extrem de stres sau de frica. De exemplu, foarte multi caini au rau de masina (Da, nu se intampla doar la oameni!).
  • Distantarea sau dormitul: Ca si in cazul nostru, unii caini dorm mult atunci cand sufera de anxietate, iar somnul este un remediu excelent!
  • Lipsa chefului de joaca: La fel ca si in situatia in care nu mananca, cainii nu se pot juca daca se simt amenintati sau stresati de un anumit factor.
  • Rigiditate si par ridicat: Atunci cand cainele se opreste brusc, pare de neclintit si se uita cu insistenta inseamna ca vrea sa transmita unui om/caine sa se indeparteze de el, sa se retraga,
  • Intindere: Atunci cand cainele tau se intinde ar trebui sa stii ca este ultimul semn inainte ca dezastrul sa inceapa. Incearca sa anticipezi factorul iritant si sa il indepartezi cat mai repede.

Related Posts