Samponul pentru caini: tot ce trebuie sa stim

Samponul pentru caini este un lucru necesar care nu trebuie sa lipseasca din ritualul de ingrijire al blanitei.

Samponul pentru caini, la fel ca cel pentru oameni, se poate gasi intr-o multitudine de variante, in functie de necesitate. Sampoanele pentru uz uman ar putea sa irite pielea cainelui din cauza continutului de detergenti duri. Producatorii de produse destinate uzului veterinar sustin ca astfel de sampoane sunt blande cu pielea cainilor si previn eliminarea uleiurilor naturale. In acelasi timp, sunt suficient de puternice pentru eliminarea murdariei din blanita. Salonul de frizerie canina si tuns caini AlphaPet foloseste doar produse profesionale, de calitate pentru fiecare tip de blana.

Samponul pentru caini folosit in frizeriile canine

Cel mai bun sampon este acela care se potriveste nevoilor cainelui tau

Pe piata exista o multitudine de variante in ceea ce priveste tipurile de sampoane pentru caini. Unele produse sunt destinate anumitor tipuri de blana, altele sunt speciale pentru puiuti. Sunt atat de multe caracteristici pe care ar trebui sa le luam in considerare! Un groomer profesionist va sti ce sa-ti recomande, dar poti gasi raspunsul si la un cabinet veterinar. Iata cateva variante de sampon care te-ar putea interesa:

  • Fara lacrimi! Poti gasi pentru puiul tau sampoane blande cu pielea, la fel cum exista si produsele pentru bebelusi care nu irita ochii.
  • Pentru albire: astfel de sampoane sunt perfecte pentru cainii cu blanita alba.
  • Fara clatire: astfel de sampoane sunt ideale pentru o curatare rapida, dar vor avea efect minim, iar in cateva zile blanita va fi matuita si murdara.
  • Dezodorizant: pentru mici „purcelusi” care se tavalesc in iarba si prind tot felul de mirosuri neplacute, aceste tipuri de sampoane sunt perfecte. Tine minte ca poate exista si un scenariu in care o singura baita nu poate indeparta in totalitate mirosul neplacut.

Sampoane pentru conditii speciale

Astfel de sampoane pot ajuta la rezolvarea anumitor probleme precum: prezenta parazitilor, mancarimi si prurit al pielii sau cicatrizarea si dezinfectarea unor rani deschise. Sunt mai dificil de folosit pentru ca trebuie sa aiba contact cu pielea cainelui cel putin 10 minute pentru a avea efect. Un sfat pentru stapanii cu blanosi neastamparati: acoperiti podeaua baii cu multe prosoape inainte de inceperea procesului.

Iata si cateva exemple de sampoane pentru conditii speciale:

  • Purici si capuse: astfel de sampoane sunt indicate pentru tinerea parazitilor la distanta.
  • Hipoalergenic: cainii cu pielea mai sensibila sau cu alergie la parfumurile continute in sampoanele normale au nevoie de acest tip de sampon.
  • Anti mancarime: aceste sampoane contin ingrediente care au rolul de a diminua senzatia de mancarime si au efecte anti-inflamatorii.

Related Posts