Sarbatorile de iarna si siguranta cainelui

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de bucurie pentru toata lumea, iar cainele tau nu este de neglijat!

Sarbatorile de iarna vin odata cu decoratiunile festive si mancarea specifica. Acestea pot fi, din pacate, un potential pericol pentru cainele tau. Dupa vizita de infrumusetare la salonul de frizerie canina, patrupedul tau are nevoie de protectie in aceasta perioada.

Tine decoratiunile departe de blanos

Cu siguranta este un sfat stiut foarte bine de majoritatea stapanilor, dar trebuie reamintit de fiecare data. Indiferent de cum planifici sarbatorile de iarna, daca folosesti decoratiuni speciale, pentru cainele tau acestea pot fi considerate jucarii. Orice noutate din casa reprezinta teritoriu nou, obligatoriu de explorat.

Mare atentie la decoratiunile usor de accesat

Cainii, dar in special puii, au tendinta de a investiga orice e nou in casa. Chiar daca aparent nu este nimic de mancat si de ros,Cainii si sarbatorile de iarna ei vor fi curiosi oricum. Asigura-te ca nu are acces la ornamente, plante sau cabluri de la instalatii de craciun. Astfel, vei evita vizitele la veterinar. Nu uita sa scoti din priza cablurile de la instalatii, inainte de a pleca de acasa si blocheaza orice ornament care poate fi periculos.

Dulciurile de sezon

De obicei, cainii nu „se uita” la ce mananca, iar dulciurile de sezon sunt o atractie speciala pentru ei. In timp ce pentru noi, consumul moderat al dulciurilor este recomandat, in cazul cainilor acest lucru NU se aplica! Cel mai bine este sa eviti in totalitate dulciurile pe post de recompense si totodata sa le tii departe de blanos.

Impachetatul cadourilor

Hartia pentru impachetat cadouri si fundele devin repede bucuria cainilor de sarbatori, Rosul si ruptul hartiei sau jocul cu accesoriile de impachetat pot deveni activitati periculoase pentru stomacul catelului! Chiar daca spiritul festiv al patrupedului este amuzant pentru toata lumea, este bine sa ne amintim de fiecare data ca trebuie sa evitam o astfel de expunere.

Pregatirile mancarurilor de sezon

Indiferent de ceea ce gatesti, blanosul tau va fi atras de miros. Ambalajele de hartie sau de plastic, carnea de porc, condimente si multe altele pot reprezenta un pericol. Asigura-te ca le arunci imediat la cosul de gunoi, sau in cazul carnii, nu o lasa la dispozitia cainelui. Asta nu inseamna ca nu poti pregati separat ceva bun din carne usoara, special pentru blanos. Daca ai la indemana si cateva legume fierte (morocv, putin cartof) le poti combina cu carnea si cainele tau va fi bucuros sa primeasca aceasta combinatie delicioasa si sanatoasa.

Gandeste-te la blanosul tau ca la un copil care este curios, entuziasmat si agitat. Protejeaza-l si fii atent la cantitatea de mancare oferita!

 

Related Posts